UKRAINIAN UTRECHT LIVING ROOM

A HOME AWAY FROM HOME

Bij Vital’nya, letterlijk huiskamer in het Oekraïens, komen sinds 1 april 2022 ontheemden uit Oekraïne samen. Wij helpen en steunen elkaar. Oekraïners en Utrechters. In onze huiskamer kan je op adem komen, hoop, blijdschap en verdriet delen, taallessen geven en volgen, workshops doen, werken aan mentale gezondheid, dansen en andere culturele activiteiten ontplooien. Kinderen kunnen er onder begeleiding spelen.

Onze missie

A home away from home bieden en verbinding maken met jezelf, elkaar, Oekraïne en Utrechters. Op deze manier dragen wij bij aan persoonlijke groei en gemeenschapsvorming in de Vital’nya community.

Onze werkwijze

Wij gaan uit van de kracht van de gemeenschap en zelforganisatie. In en vanuit onze huiskamer worden activiteiten georganiseerd die het welzijn, eigenwaarde, mentale gezondheid, gevoel van veiligheid én de verbinding met Utrechter én Oekraïne bevorderen. De huiskamer wordt gemanaged door Oekraïners zelf en ook de activiteiten worden door hen zelf georganiseerd en uitgevoerd. Alle activiteiten zijn gebaseerd op onder de gemeenschap geconstateerde behoeften.

Ons kernteam

Location coordinator

Yulia Minakova

Lead Mental Health Project

Anna Zinchenko

Community lead

Anna Bieliaieva

Ons bestuur

Bestuurder

René Mascini

Bestuurder

Nicoline Meijer

Bestuurder

Doron Verstraelen

Bestuurder

Jaap Breugem

Statutaire gegevens

Officiële naam: Stichting Vital’nya
Oprichting: 23 juni 2022
Kamer van koophandel: 86749277
RSIN: 864075510
Rechtsvorm: Stichting

Goed om te weten

Bestuurders krijgen geen beloning en kunnen alleen besluiten nemen in een vergadering waarin meer dan de helft van het aantal bestuurders in persoon aanwezig dan wel vertegenwoordigd is.
Bestuurders beschikken over een bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering.

Onze Partners

Het kernteam legt verbindingen met Utrechtse organisaties die onze programmering met kun kerntaken versterken. Zo zijn er samenwerkingen met o.a. Hogeschool Utrecht, Nimeto Utrecht, Stichting Welkom in Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden Nederland, Stadsklooster, VluchtelingenWerk, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Voorkamer, Theater Lombok, United Way Netherlands, Bibliotheek Neude, Louisa Stichting, Loge Ultrajectina en meerdere Utrechtse bedrijven.